Heb je meerdere kredietkaarten met een betalingsachterstand of wordt de maandelijkse terugbetaling van deze kredietopeningen te zwaar? Dan kan een hergroepering van je kredieten een oplossing bieden. Praat erover met een specialist.
 

Wat is een kredietkaart?

Met een kredietkaart of een kredietopening krijgt je van de bank of een andere kredietverstrekker een budget ter beschikking om aankopen te doen. Elke maand ontvang je een overzicht met al je aankopen en het openstaande saldo. Handig natuurlijk, maar toch ook verraderlijk …
 

Problemen met kredietkaarten

Ben je te kwistig met je kredietkaart, dan stapel je al snel de schulden op … en dreig je die niet terug te kunnen betalen. Toch even opletten dus om onaangename verrassingen te vermijden!
 

Achterstand op je kredietkaart? Je bent niet alleen!

In België waren er in december 2017 maar liefst 308.000 kredietkaarten met een betalingsachterstand. Zit jij ook in die situatie? Dan besef je nu dus dat je zeker niet alleen bent, al is dat een magere troost. Je doet er goed aan om zo snel mogelijk je achterstand weg te werken. Zo vermijd je een negatieve melding op de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP)  van de Nationale Bank. Dit wordt ook wel de ‘zwarte lijst’ genoemd.
 

Teveel kredietkaarten met een achterstand? Wat kan je doen?

Auxifina biedt je een uitweg: het hergroeperen van de kredietkaarten.
 

Wat houdt het hergroeperen van kredieten precies in?

Bij het hergroeperen van kredieten stellen we samen met jou een overzicht op van al jouw kredieten en leningen. We bekijken de maandlast en het openstaande saldo. Voor dit saldo maken we een simulatie voor een lening op afbetaling (hergroeperingskrediet). Met die nieuwe lening kan jij de openstaande kredietkaarten terugbetalen.
 

Voordelen van het hergroeperen van kredieten

 
- Je sluit een nieuwe lening af, maar daarmee betaal je al je overige openstaande schulden.
- Je betaalt elke maand maar één aflossing meer.
- Je kent alle kosten van je lening vooraf. Deze kosten zitten in het JKP  (jaarlijks kostenpercentage). Deze kosten wijzigen niet tijdens de looptijd van je lening.
- Heb je na verloop van tijd wat extra budget, dan kan je altijd een groter deel vervroegd terugbetalen. Zo spaar je intresten uit.
 
Ook mevrouw Vercouteren zag door het bos de bomen niet meer en ging over tot het hergroeperen van haar kredieten. Zij is tevreden over haar oplossing en geniet nu van financieel comfort.

Hergroeperen van kredieten: analyse nodig

Ook al lijkt het principe eenvoudig, toch zal een kredietgever jouw financiële situatie grondig analyseren vooraleer hij je een nieuwe lening toestaat.
 
Bovendien wijzen we je nog op een ander gegeven: ondanks een lagere maandaflossing en lagere rentevoet, resulteert dit misschien in een lening met een langere looptijd en met een groter totaal terug te betalen bedrag.
 

Hergroeperen kredieten iets voor jou?

Denk je dat het hergroeperen van je lopende kredieten voor jou een oplossing zou kunnen bieden? Neem dan zeker contact op met het Auxifina-kantoor in je buurt . Onze specialisten gaan voor jou op zoek naar een uitweg.