Lenen op je eigen ritme via Credishop.
Chat met ons
Overslaan en naar de inhoud gaan

Via Credishop kan je lenen op jouw ritme

Lenen op jouw ritme? Het kan!

Lenen om je droomhuis te kopen of te verbouwen? Je woonlening herzien aan een lager tarief?

Lenen om jezelf wat extra financiële ruimte te geven binnen je gezinsbudget of om je kinderen te laten verder studeren?

Lenen als zelfstandige om te investeren in je zaak?

Het kan allemaal. Ontdek ons gamma of maak een simulatie.

Maak een simulatie rays Created with Sketch.

Contacteer ons vrijblijvend.

Contacteer ons nu

Nieuws & updates

Lening op afbetaling

15 december 2023

Tips om je woning energiezuinig te maken

Je woning energiezuinig maken? Goed idee! In dit artikel geven we je waardevolle tips en adviezen om je op weg te helpen. Het energiezuinig maken van je woning is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. In dit artikel kom je meer te weten over hoe je dit kunt realiseren.

Let op, geld lenen kost ook geld

Credishop is een onafhankelijk kredietbemiddelaar in hypothecaire kredieten en leningen op afbetaling. Je krijgt bij ons kredietoplossingen die perfect aansluiten bij uw behoeften en verwachtingen. Een persoonlijke service is bij ons geen holle slogan, het is onze belangrijkste doelstelling!

Wat is een onafhankelijk kredietbemiddelaar?

Een onafhankelijk kredietbemiddelaar werkt samen met verschillende kredietverstrekkers. Hij kan dus voor jou op zoek gaan naar de kredietoplossing die het best bij jou past. Daar zit het grote verschil met bijvoorbeeld een kantoor van een grootbank: die kunnen je enkel de kredietformules aanbieden die de bank in huis heeft. Zijn die voor jou niet geschikt of word je kredietaanvraag geweigerd, dan kunnen zij jou niet helpen. Bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar is dat anders. Die gaat voor jou de markt op en gaat bij verschillende kredietgevers op zoek naar mogelijke oplossingen. Lukt het niet bij kredietgever A, dan misschien wel bij B of C …

Welke andere troeven heeft een onafhankelijk kredietbemiddelaar te bieden?

Makkelijk bereikbaar

Werk je voltijds, dan is het niet evident om tijdens de kantooruren bij je bank binnen te wippen om over je lening te praten. Bij een kredietbemiddelaar is dat een stuk eenvoudiger. Je spreekt gewoon met hem of haar af wanneer het je best uitkomt. Ook ’s avonds of bij jou thuis is geen enkel probleem.

Erkend beroep

Sinds een tijdje is het beroep van kredietbemiddelaar wettelijk erkend. Om een erkenning te krijgen, moeten kredietbemiddelaars een opleiding volgen en een examen afleggen. Ook nadien zijn kredietbemiddelaars verplicht om zich constant bij te scholen. Zo ben je zeker van een correcte service. De FOD Economie houdt toezicht op de activiteit van kredietbemiddelaars. Je kan de lijst met kredietbemiddelaars terugvinden op de website van de FSMA.

Discreet

Een kredietbemiddelaar gaat erg discreet om met jouw gegevens en informatie. 

Je hoeft je zichtrekening niet te verhuizen

Sluit je een woonlening af via een kredietbemiddelaar, dan is het niet altijd nodig om ook je zichtrekening te verhuizen. Dat is nochtans wat veel banken vragen als je bij hen een lening wil onderschrijven. Bij een kredietbemiddelaar geniet je meer vrijheid.

Wat doet een onafhankelijk kredietbemiddelaar?

Als onafhankelijk kredietbemiddelaar begeleiden we je doorheen het volledige traject van het afsluiten van een woonlening of een lening op afbetaling:

  • We overlopen samen met jou je financiële situatie en stellen aan de hand daarvan een persoonlijk financieel plan op.
  • We simuleren je woonlening of lening op afbetaling, zodat je vooraf perfect weet hoeveel je elke maand zult moeten terugbetalen en gedurende welke periode.
  • We vergelijken voor jou het aanbod aan kredietoplossingen op de markt.
  • Op basis van onze marktscreening stellen we jou het krediet voor dat het best aan je behoeften beantwoordt.
  • Onze medewerkers gidsen je doorheen de verdere administratieve verplichtingen en zorgen ervoor dat jouw krediet rond raakt.

Waar vind je onze kantoren?

Je vindt steeds een Credishop-kantoor in jouw regio:

  • Gent
  • Antwerpen
  • Hasselt
  • Brussel
  • Luik
  • Charleroi
  • Bergen
  • Namen

Waarvoor kan je een lening op afbetaling nemen?

Een persoonlijke lening, ook wel lening op afbetaling (afgekort LOA) genoemd, bezorgt je extra budget. De reden waarom je extra budget wil, kan erg divers zijn:

  • om jezelf wat extra financiële ademruimte te geven
  • voor de aankoop van een auto
  • om je huwelijksfeest en alles daarrond (ringen, huwelijksreis …) te betalen
  • om je studies te betalen
  • om verbouwingswerken aan je woning te financieren
  • omdat je al verschillende leningen lopen hebt en deze graag wil hergroeperen

Waarvoor kan je een woonlening gebruiken?

Een woonlening (ook hypotheeklening, hypothecair krediet of woonkrediet genoemd) zorgt ervoor dat je een huis appartement of opbrengsteigendom kunt aankopen, behouden of verbouwen. Waarom kan je een woonlening precies afsluiten?

  • voor de aankoop van een woning
  • om een woning aan te kopen terwijl je huidige woning nog niet verkocht is: overbruggingskrediet
  • om je huidige partner uit te kopen bij een scheiding
  • om je bestaande woonlening te herfinancieren
  • om andere erfgenamen uit te kopen bij een nalatenschap 
  • om andere leningen te hergroeperen, zodat je terug een duidelijk overzicht krijgt

Online simulatie maken van je lening               


Het is erg belangrijk dat je jouw woonlening of lening op afbetaling gedurende de volledige looptijd correct kunt terugbetalen. Daartoe is het noodzakelijk om vooraf je lening te simuleren.

Hoe maak je een simulatie van je lening?

Lening op afbetaling

Je geeft in onze simulator het gewenste kredietbedrag en de looptijd in en de simulator berekent meteen hoeveel jouw maandelijkse aflossing bedraagt. Zo kan je perfect becijferen of dit binnen je budget past.

Woonlening

Bereken eerst hoeveel je maandelijks kan en wil aflossen. Aan de hand van dat bedrag kan je berekenen hoeveel je precies kunt lenen.

Online lening aanvragen

Heb je de resultaten van de simulatie van je lening gekregen en ben je tevreden? Dan kan je meteen je lening online aanvragen. Wat moet je precies doen?

  • Vul je contactgegevens in
  • Vul nadien je persoonlijke situatie in en je financiële gegevens
  • Je kan vervolgens nog wat extra toelichting geven bij je aanvraag als je dat wil.

Binnen 24 uur behandelen wij je aanvraag en nemen we contact met je op. Je krijgt dan meteen een eerste inschatting van de kans op slagen van jouw kredietaanvraag.

Verdere dienstverlening bij vervolledigen kredietdossier                

Uiteraard helpen onze gespecialiseerde medewerkers jouw bij het vervolg van je kredietaanvraag. Ze antwoorden op al je vragen en helpen je bij het opvragen van afrekeningen bij banken. Verder bespreken ze samen met jou alle documenten die bij zo’n kredietaanvraag horen. Bij een woonlening stellen we zelfs de schatter voor jou aan en begeleiden we je tot en met het bezoek aan de notaris.

Hoe kijkt een kredietgever naar jouw woonlening?

Een kredietverstrekker wil uiteraard zoveel mogelijk zekerheid dat jij je lening correct zult terugbetalen. Met welke criteria houden kredietgevers hiervoor rekening?

Heb je een stabiele job?

De kredietgever gaat na hoe lang je al bij je huidige werkgever actief bent. Dat geeft hem een idee van de stabiliteit van jouw job. Iemand die al lang bij zijn huidige werkgever werkt, boezemt vertrouwen in.

Hoeveel verdien je?

Aan de hand van deze vraag wil de kredietgever jouw terugbetalingscapaciteit inschatten. Zal jij je woonkrediet wel kunnen terugbetalen? Hoeveel van jouw inkomen gaat naar de terugbetaling van jouw woonlening? Hoeveel houd je maandelijks nog over om van te leven en andere kosten te betalen?

Heb je eigen middelen?

Als je een huis koopt, dan wordt ook bekeken of je een gedeelte van de aankoop betaalt met eigen spaargeld. Doe je dat, dan is een kredietgever sneller geneigd zijn om jou een hypothecair krediet te geven. Dit kan je ook een voordeliger tarief opleveren voor je lening: hoe meer eigen middelen jij in de aankoop van jouw woning stopt, des te lager zal het tarief zijn. De Nationale Bank van België (NBB), de toezichthouder op de financiële sector, heeft begin 2020 de regels voor kredietgevers nog aangescherpt. Het is dus niet evident om een woonlening te krijgen als je geen eigen inbreng hebt. Onmogelijk is het niet, maar het zal enkel nog in uitzonderlijke gevallen toegestaan worden.

Heb je nog andere kredieten of leningen af te betalen?

Heb je op het moment van de aanvraag voor een hypothecair krediet nog andere kredieten of leningen lopen? Waarvoor heb je die leningen afgesloten? Dit geeft de kredietgever een beeld van wat voor jou belangrijk is. Ook zal dit het maximumbedrag dat je kan ontlenen beïnvloeden: hoe meer kredieten je lopen hebt, des te minder zal je kunnen ontlenen. Logisch, want andere kredieten hebben een impact op jouw terugbetalingscapaciteit.

Betaal je jouw andere kredieten en leningen regelmatig?

Als je nog andere kredieten of leningen hebt, zal een kredietverstrekker altijd nagaan of deze correct terugbetaald worden. Hiervoor raadpleegt de kredietverstrekker het bestand van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) van de Nationale Bank van België. Daar kunnen kredietgevers zien welk type kredieten je hebt, hoeveel je moet betalen en hoe lang nog. Ze kunnen niet zien bij wie je die leningen afgesloten hebt.

Nog vragen over woonleningen of leningen op afbetaling?

Neem dan zeker contact op met een kredietspecialist in je buurt.