Je wil een nieuwe of een tweedehandswagen aankopen. Daar hangt een stevig prijskaartje aan vast. Je hebt dus een autofinanciering nodig. Maar hoe kies je de financiering die het best bij jou past? Kies je gewoon voor de lening met de laagste rentevoet? Neen, er komt heel wat meer bij kijken. We geven je alvast enkele gouden tips om de juiste financiering te vinden.
 

Laagste rentevoet?

Op elke aanbieding voor een autofinanciering zou je de rentevoet moeten terugvinden. Die geeft het tarief aan waartegen je kan lenen. Niet onbelangrijk natuurlijk, want niemand betaalt graag teveel. Jij ook niet. Maar de beste autofinanciering kiezen doe je door verder te kijken dan de rentevoet … Naar aanleiding van het Autosalon kan je bij Auxifina al profiteren van een schitterend promotietarief van 0,89% (autolening met looptijd tot maximum 60 maanden, minimum bedrag autolening 2 500 EUR, representatief voorbeeld onderaan dit artikel). Meer info krijg je bij onze specialisten!
 

Hoeveel kan je lenen?

Een belangrijke vraag is hoeveel je precies kan lenen voor de aankoop van je auto. Bij sommige kredietverstrekkers is dit beperkt tot het aankoopbedrag (voor zelfstandigen zelfs zonder btw). Dit maakt dat je zelf bijvoorbeeld je omniumverzekering in één keer moet betalen. Niet evident, want vaak gaat dit over enkele honderden euro’s. 
 
Bij Auxifina kan je tot 110% van het aankoopbedrag lenen. Zo ontleen je, als je dat wil, ook de premie voor je verzekeringen. Een perfecte oplossing, want je wil toch dat je nieuwe auto goed verzekerd is?
 

Ben je verplicht om je verzekeringen bij de kredietverstrekker te nemen?

Nogal wat kredietverstrekkers verplichten je om, als je een voordelige rentevoet wil krijgen op je autofinanciering, je BA-verzekering (de wettelijk verplichte verzekering) en je omniumverzekering bij hen af te sluiten. Dat lijkt handig, maar je loopt dan wel het risico dat je voor die verzekeringen een duurdere premie betaalt dan bij andere verzekeraars. En zo ben je het voordeel van je lagere rentevoet al meteen kwijt …
 
Bij Auxifina ben je volledig vrij om te kiezen waar je jouw verzekeringen afsluit. Een niet te onderschatten voordeel dus!
 

Moet je veranderen van bank?

Een aantal kredietverstrekkers geven je enkel een voordelige rentevoet op je autofinanciering, als je bij hen een zichtrekening opent en daarop elke maand je loon laat storten. Dat zorgt voor heel wat poespas, want voor je autofinanciering moet je plots gaan veranderen van bank. 
 
Ook dit is bij Auxifina niet nodig. Bij ons kan je perfect je huidige zichtrekening en loondomiciliëring behouden. Geen administratieve zorgen dus!
 

Autofinanciering ook voor tweedehandsauto’s

Wat als je een tweedehandsauto koopt? Bij een aantal kredietverstrekkers krijg je dan plots geen interessante rentevoet meer, omdat die voorbehouden is voor nieuwe auto’s. Niet zo bij Auxifina: wij beschouwen auto’s tot 36 maanden oud als nieuwe wagens!
 

Bereken zelf de maandlast voor je autofinanciering

Ben je intussen overtuigd van het feit dat een goede autofinanciering meer inhoudt dan enkel een voordelige rentevoet in een reclamespot? Bereken dan jouw autolening. Vind je ons voorstel perfect, dan kan je onmiddellijk je financiering aanvragen. Je vindt hier een Auxifina-kantoor in je buurt.
 
Wil je graag wat extra uitleg van een specialist in autofinancieringen? Vul dan snel dit formulier in, het kost je maar twee minuutjes. Wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak.
 
 
(*)  representatief voorbeeld
Voor een lening op afbetaling van 17 500 EUR aan JKP (jaarlijks kostenpercentage) van 0,89% (vaste jaarlijkse debetrente 0,89%) op 60 maanden betaal je 289,29 EUR per maand. Het totaal terug te betalen bedrag is gelijk aan 17 897,40 EUR.
 
(JKP geldig vanaf 12/01/2018)