Woonlening herzien tegen betere voorwaarden: ook iets voor jou?
Chat met ons
Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonlening herzien tegen betere voorwaarden: ook iets voor jou?

Woonkrediet

29 June 2020

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Een jong koppel heeft af te rekenen met heel wat pech. De leningen stapelen zich op en slechts ternauwernood ontsnappen ze aan een gedwongen verkoop van hun huis. Na enkele jaren willen ze hun woonlening herzien aan een lagere rentevoet. Wij helpen hen daarbij.

Een jong koppel heeft af te rekenen met heel wat pech. De leningen stapelen zich op en slechts ternauwernood ontsnappen ze aan een gedwongen verkoop van hun huis. Tijdelijk betalen ze een hoger tarief voor hun woonlening, omdat ze met een betalingsachterstand kampten en op de zwarte lijst terechtkwamen. Maar na enkele jaren correct alles terugbetaald te hebben, is een voordeliger tarief zeker mogelijk via een herfinanciering. Lees hieronder het verhaal van Diederik en Sabine.

Diederik en Sabine leggen op financieel vlak een lastig parcours af. Door enkele zware tegenslagen (ontslag en verlies aan inkomen) hadden ze op een bepaald moment maar liefst vijf kredieten lopen. Bovendien hadden ze voor één lening een betalingsachterstand opgelopen, waardoor ze een negatieve vermelding krijgen in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) van de Nationale Bank van België (alias de ‘zwarte lijst’).

Hergroepering kredieten, maar hoger tarief

Het water staat hen op een bepaald moment aan de lippen. Om hun huis te redden van een gedwongen verkoop, hebben ze toen al hun kredieten gehergroepeerd in één nieuwe lening. Daarvoor betalen ze evenwel een hoger tarief. Als ze hun maandlasten correct terugbetalen, dan komen ze na verloop van tijd in aanmerking voor een voordeligere oplossing.

Ondanks de krappe marge slagen Diederik en Sabine erin om elke maand hun lening tijdig te betalen. Ze nemen contact op met het Credishop-kantoor in hun buurt en vragen of het niet mogelijk is om hun hypothecaire lening te herfinancieren tegen gunstigere voorwaarden

Herfinanciering tegen betere voorwaarden

Onze medewerker analyseert hun situatie en neemt contact op met verschillende kredietverstrekkers. Dat is een troef die makelaars in hypothecaire kredieten, zoals Credishop, kunnen uitspelen. Doordat ze met meerdere kredietgevers samenwerken, kunnen ze op zoek gaan naar een oplossing op maat van de klant.

Onze kredietspecialist krijgt het akkoord van een kredietgever voor een herfinanciering tegen een voordeliger tarief. Zo betalen Diederik en Sabine voortaan een lagere maandlast en kunnen ze financieel terug wat vrijer ademen.

Vragen over de herfinanciering van een hypothecaire lening?

Maak een afspraak bij Credishop. Wij beantwoorden met plezier al je vragen.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je persoonlijke lening of woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.