Een jong koppel heeft af te rekenen met heel wat pech. De leningen stapelen zich op en slechts ternauwernood ontsnappen ze aan een gedwongen verkoop van hun huis. Tijdelijk betalen ze een hoger tarief voor hun lening, omdat ze met een betalingsachterstand kampten en op de zwarte lijst terechtkwamen. Maar na enkele jaren correct alles terugbetaald te hebben, is een voordeliger tarief zeker mogelijk via een herfinanciering. Lees hieronder het verhaal van Diederik en Sabine.
 
Diederik en Sabine leggen op financieel vlak een lastig parcours af. Door enkele zware tegenslagen hebben ze op een bepaald moment maar liefst zeven kredieten lopen. Bovendien hebben ze voor één lening een betalingsachterstand opgelopen, waardoor ze een negatieve vermelding krijgen in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) van de Nationale Bank van België (alias de ‘zwarte lijst’). 
 

Hergroepering kredieten, maar hoger tarief

Het water staat hen op een bepaald moment aan de lippen. Om hun huis te redden van een gedwongen verkoop, hebben ze al hun kredieten gehergroepeerd in één nieuwe lening. Daarvoor betalen ze evenwel een hoger tarief. Als ze hun maandlasten correct terugbetalen, dan komen ze na verloop van tijd in aanmerking voor een voordeligere oplossing.
 
Ondanks de krappe marge slagen Diederik en Sabine erin om elke maand hun lening tijdig te betalen. Ze nemen contact op met het Auxifina-kantoor in Luik en vragen of het niet mogelijk is om hun hypothecaire lening te herfinancieren tegen gunstigere voorwaarden
 

Herfinanciering tegen betere voorwaarden

Onze medewerker Alexander analyseert hun situatie en neemt contact op met verschillende kredietverstrekkers. Dat is een troef die makelaars in hypothecaire kredieten, zoals Auxifina, kunnen uitspelen. Doordat ze met meerdere kredietgevers samenwerken, kunnen ze op zoek gaan naar een oplossing op maat van de klant. Alexander krijgt het akkoord van een kredietgever voor een herfinanciering tegen een voordeliger tarief. Zo betalen Diederik en Sabine voortaan een lagere maandlast en kunnen ze financieel terug wat vrijer ademen.
 

Vragen over de herfinanciering van een hypothecaire lening?

Maak een afspraak bij Auxifina. Wij beantwoorden met plezier al je vragen.