Lenen voor een woning doe je bij een bank. Althans, dat denken veel Belgen. Nochtans loont het de moeite om eens langs te gaan bij een kredietbemiddelaar als je een hypothecaire lening zoekt. Dat levert je immers heel wat voordelen op die een bank je niet kan bieden.
 

Onafhankelijk

Een kredietbemiddelaar is onafhankelijk. Hij zoekt voor jou het meest interessante woonkrediet op de markt. In tegenstelling tot een bank, waar je enkel de hypothecaire kredieten van die bank kunt krijgen, screent een kredietbemiddelaar alle mogelijkheden en stelt je een woonkrediet voor dat perfect aansluit bij jouw behoeften.
 

Advies op maat

Jij hebt een hypothecair krediet nodig dat bij jouw verwachtingen en wensen past. Een kredietbemiddelaar zal je behoeften in kaart brengen en op basis daarvan een oplossing zoeken die daaraan beantwoordt. Geen standaardformule van dertien in een dozijn:
 
 
Bereid je goed voor en breng deze documenten mee tijdens je eerste gesprek. Het helpt ons om je snel al een richting te geven.
 

Makkelijk bereikbaar

Heb je een fulltime job, dan is het niet evident om tijdens de kantooruren bij je bank binnen te wippen om over je lening te praten. Bij een kredietbemiddelaar is dat een stuk eenvoudiger. Je spreekt gewoon met hem of haar af wanneer het je best uitkomt. Ook ’s avonds of bij jou thuis is geen enkel probleem. Wel moet jij dit expliciet vragen.
 

Je hoeft je zichtrekening niet te verhuizen

Sluit je een hypotheeklening af via een kredietbemiddelaar, dan is het niet altijd nodig om ook je zichtrekening te verhuizen. Dat is nochtans wat veel banken vragen als je bij hen een lening wil afsluiten. Bij een kredietbemiddelaar geniet je meer vrijheid.
 

Discreet

Een kredietbemiddelaar gaat erg discreet om met jouw gegevens en informatie.
 

Meer dan enkel je hypothecaire lening

Je kan bij je kredietbemiddelaar vaak ook terecht voor onafhankelijk advies over verzekeringen die nauw aanleunen bij je woonkrediet. Denk bijvoorbeeld aan een brand- of schuldsaldoverzekering. Is je kredietbemiddelaar ook verzekeringsmakelaar, dan zoekt hij voor jou de beste verzekering op de markt.
 

Erkend statuut

Sinds een tijdje is het beroep van kredietbemiddelaar wettelijk erkend. Om een erkenning te krijgen, moeten kredietbemiddelaars een opleiding volgen en een examen afleggen. Ook nadien zijn kredietbemiddelaars verplicht om zich constant bij te scholen. Zo ben je zeker van correct advies. De FOD Economie houdt toezicht op de activiteit van kredietbemiddelaars. Je kan de lijst met kredietbemiddelaars terugvinden op de website van de FSMA.
 

Kredietbemiddelaar contacteren?

Wil je graag advies krijgen van een kredietbemiddelaar voor hypotheekleningen? Vul dan snel dit formulier in, het kost je maar twee minuutjes. Wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak.
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze newsletter en je krijgt gratis alle interessante nieuwtjes over kredietoplossingen in je mailbox!