Na haar studies voor ingenieur richt Malika haar eigen bedrijfje op. Door omstandigheden raakt dit niet van de grond en wil Malika als werknemer aan de slag gaan. Zo kan ze haar twee kinderen wat meer zekerheid bieden. Maar er zijn nog enkele zware facturen voor sociale bijdragen, btw … in aantocht. Hoe raakt Malika uit die negatieve spiraal? Kan ze lenen om deze schulden af te lossen? Is het een idee om haar kredieten te hergroeperen?
 
Vol enthousiasme start Malika als zelfstandige. Met haar bedrijfje zal ze energiestudies uitvoeren. Enkele overheidsinstanties worden klant, en Malika beslist om een huis te kopen. Een daverend succes is haar bedrijf echter niet. Intussen wordt Malika zwanger en bevalt ze van twee kinderen. Na enkele jaren gooit Malika het over een andere boeg. Verschillende klanten betalen hun facturen niet of veel te laat en Malika wil meer zekerheid voor haar kindjes. Bovendien is ze gescheiden van haar man en heeft ze het als alleenstaande moeder niet breed. Ze wil voltijds werken als werknemer en in bijberoep haar zelfstandige activiteit verder zetten.
 
Er loert evenwel een serieus probleem om de hoek. Er komen nog een aantal loodzware afrekeningen aan voor sociale bijdragen en de btw. Als die in bus vallen, zit Malika met een stevige schuldenberg. Maar ze blijft niet bij de pakken zit en vat de spreekwoordelijke koe bij de horens.
 

Hergroepering van kredieten, met extra liquiditeiten

Een vriendin vertelt Malika over Auxifina. Daarop maakt ze een afspraak met onze medewerkster Carine van het kantoor in Brussel. Carine overloopt samen met Malika haar financiële situatie en stelt voor om alle lopende kredieten en schulden te hergroeperen in één lening op afbetaling alle doeleinden. Daarnaast vraagt Malika aan Carine om wat extra budget te voorzien om haar toekomstige schulden te kunnen betalen. Op die manier beschikt Malika over een mooi vooruitzicht:
 
- Ze kan haar woning verder afbetalen.
- Door te lenen heeft ze nu voldoende financiële ruimte om ook de toekomstige schulden af te lossen.
- Ze betaalt één lening af die alle vorige leningen groepeert. Zo weet ze perfect hoeveel ze elke maand moet betalen.
 

Simuleer jouw lening en bereken jouw toekomstige maandlast

Je kan zelf aan de slag om jouw lening met als doel hergroepering van kredieten te simuleren. Onze simulatie is handig in gebruik. Je kiest een kredietbedrag en een duurtijd en je weet direct wat jouw nieuwe maandlast is.
 

Hulp nodig om te lenen en jouw schulden af te lossen?

Zit jij in een gelijkaardige situatie, waarbij je moet lenen om schulden af te lossen? Overweeg jij het hergroeperen van jouw kredieten? Maak dan vandaag nog een afspraak met een Auxifina-kantoor in jouw buurt. We helpen je graag verder.