Kamiel is gepensioneerd. Zijn vrouw heeft hem onlangs verlaten, na een huwelijk van 32 jaar. Naast de emotionele zorgen kampt Kamiel plots ook met een financieel probleem. Zijn pensioen bedraagt slechts € 1.250 euro, waardoor het lastig wordt om zijn lopende kredieten te betalen …
 

Een krediet betalen als gepensioneerde

Kamiel heeft samen met zijn vrouw door de jaren heen enkele leningen afgesloten. Daarvoor betaalde hij, samen met zijn vrouw, maandelijks € 500 terug. Met hun gezamenlijk pensioen was dat perfect mogelijk, maar nu Kamiel met heel wat minder moet rondkomen, is dit veel minder evident. Hij wordt stilaan moedeloos, maar een vriend raadt hem aan om eens langs te gaan bij Auxifina.
 

Hergroepering van kredieten

Kamiel stapt het Auxifina-kantoor in Doornik binnen met heel wat vragen. Onze medewerkster Catherine luistert naar zijn verhaal en heeft een oplossing in gedachten. Kamiel zou zijn lopende kredieten kunnen hergroeperen in één lening: daardoor betaalt hij nog maar één maandlast, wat een stuk duidelijker is, en met wat geluk ligt die ook lager dan zijn huidige aflossing. Catherine gaat voor Kamiel aan de slag.
 
Kort daarna krijgt Kamiel goed nieuws. We kunnen de kredieten van Kamiel hergroeperen en zijn nieuwe maandlast is beduidend lager. De helft dus van wat hij voordien betaalde! Kamiel stapt met een gerust gemoed buiten … en is blij dat hij de raad van zijn vriend opvolgde.
 
 

Maak een simulatie van jouw nieuwe lening

Kredieten hergroeperen doe je niet iedere dag. Daarom maak je best eerst een simulatie van jouw nieuwe persoonlijke lening op afbetaling. Zo weet je hoeveel je gaat moeten betalen.
 

Vragen over een lening als gepensioneerde

Wil je meer weten over een lening als gepensioneerde? Maak dan snel een afspraak bij het Auxifina-kantoor in je buurt.