Harald is 49 en al enkele jaren werkzoekend, nadat hij door zijn vorige werkgever tijdens een herstructurering op straat gezet werd. Zijn vrouw Lise is 5 jaar jonger en blijvend invalide. Harald en Lise willen een lening op afbetaling van € 1.500 en kloppen daarvoor aan bij Auxifina. Door de beperkte arbeidsinkomsten is dit niet evident. En dan komt er plots nog een hypotheeklening van heel wat jaren terug naar boven … Case closed? Neen, niet bij Auxifina!
 
Mario, de medewerker van het nabije Auxifina-kantoor, bespreekt met Harald en Lise hun financiële zorgen en hun vraag om een lening op afbetaling. De € 1.500 die ze willen lenen, geeft hen de kans om de huidige liquiditeitsproblemen te overbruggen.
 

Hypotheeklening op 30 jaar

Tijdens het gesprek blijkt echter dat Harald en Lise in 2007 een hypothecaire lening aangegaan zijn voor hun woning. Die lening heeft een looptijd van 30 jaar en een vrij hoge rentevoet. Mario neemt dit gegeven mee in het overleg met Harald en Lise.
 

Lening op afbetaling + herfinanciering woonkrediet

Harald en Lise vragen Mario om hun financiële situatie grondig te bekijken. Daarnaast zouden ze graag een lening op afbetaling willen voor een bedrag van € 1.500. Ten slotte geven ze Mario ook de opdracht om na te gaan of hun bestaand woonkrediet niet voordelig geherfinancierd kan worden.
 
Mario analyseert het dossier verder en maakt enkele simulaties die hij met het koppel bespreekt. Hij dient vervolgens een kredietaanvraag in, rekening houdend met de wensen van het koppel.
 

Goedgekeurd door de kredietgever

De kredietaanvraag van het echtpaar wordt goedgekeurd. Het extra budget werd mee geïntegreerd in hun woonkrediet. Zo werd de herfinanciering van hun bestaande hypotheeklening gecombineerd met hun vraag naar bijkomende liquiditeiten. Hun woonkrediet wordt geherfinancierd met dezelfde looptijd, tegen een lagere rentevoet. Conclusie: ze beschikken over een extra geldreserve en betalen maandelijks minder af voor hun hypotheeklening.
 

Heb je vragen over een hypotheeklening?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met het Auxifina-kantoor in je buurt. Onze specialisten beantwoorden al je vragen.