De heer Vanmarcke werkt als administratief medewerker en krijgt maandelijks een nettoloon van om en bij 1.500 euro op zijn rekening gestort. Zijn woonkrediet is volledig terugbetaald, maar door de jaren heen heeft hij verschillende leningen op afbetaling afgesloten. De aflossingen daarvan beginnen zwaar te wegen. Wanneer zijn wasmachine het begeeft, heeft de heer Vanmarcke 1.000 euro extra nodig. Moet hij opnieuw een lening op afbetaling onderschrijven en zo zijn maandlast verder zien verhogen? Dat ziet hij niet meer zitten.
 
Gelukkig neemt mijnheer Vanmarcke een kijkje op de site van Auxifina. Hij vult het contactformulier in en kort nadien belt onze medewerkster Pascale hem op. De heer Vanmarcke legt zijn probleem uit aan Pascale en vertelt erbij dat een nieuwe lening op afbetaling moeilijk wordt. Zijn maandlasten lopen nu al zwaar op, waardoor hij geen enkele spaarreserve meer heeft.
 

Hergroepering zorgt voor duidelijkheid

Pascale stelt hem voor om zijn leningen op afbetaling te hergroeperen. Dit biedt immers een aantal belangrijke voordelen: er blijft maar één maandlast meer over en voor mijnheer Vanmarcke is het erg duidelijk welk budget er voor hem op maandbasis overblijft voor dagelijkse uitgaven. Bovendien zorgt Pascale ervoor dat er ook een geldreserve in het gehergroepeerde krediet opgenomen wordt. Zo kan de heer Vanmarcke probleemloos zijn wasmachine aankopen en heeft hij opnieuw een financieel perspectief!
 

Lagere maandlast dan vroeger

En wat blijkt? Door de verschillende leningen op afbetaling te hergroeperen betaalt de heer Vanmarcke een lagere maandlast dan wanneer hij alle kredieten afzonderlijk betaalde. Het spreekt voor zich dat hij tevreden ons kantoor buitenwandelde … En bij Auxifina zijn we blij dat we hem snel konden helpen.
 
Let op : ondanks een lagere maandaflossing en lagere rentevoet, resulteert dit misschien in een lening met een langere looptijd met een groter totaal terug te betalen bedrag.
 
 

Zelf simulatie van je lening maken: eenvoudig

je kan zelf een simulatie maken van jouw persoonlijke lening op afbetaling als je jouw kredieten wilt hergroeperen. Je geeft het kredietbedrag op en bepaalt een looptijd. Je krijgt meteen te zien wat je gaat moeten betalen.

Vragen over hergroepering van kredieten

Wil je meer weten over een hergroepering van jouw kredieten? Vul dan snel dit formulier in, het kost je maar twee minuutjes. Wij contacteren je dan zo snel mogelijk.