Je hebt enkele jaren geleden een hypotheeklening afgesloten voor de aankoop van vastgoed. In bepaalde gevallen kan het erg interessant zijn om dit hypothecair krediet te herfinancieren of herzien. Wanneer precies en waarop je daarbij moet letten, lees je hier.
 
 

Wanneer is een herfinanciering of herziening van je hypothecaire lening zinvol?

Meerdere situaties zijn mogelijk:
 
  • Je huidige hypothecaire lening loopt tegen een hoger tarief en je zou graag een voordeliger tarief willen.
  • Je bent niet langer tevreden over je renteformule.
  • Je wil de looptijd van hypothecaire lening aanpassen, omdat je levensomstandigheden veranderd zijn: je wil de duurtijd verkorten omdat je meer verdient, of verlengen om je maandlast te verlagen.
  • Je bent niet tevreden over de service en producten van je huidige bank.
 
 

Herfinanciering hypothecaire lening berekenen

Bij de herfinanciering of herziening van een bestaande hypothecaire lening komt heel wat kijken. Er zijn immers tal van kosten waarmee je rekening moet houden. Denk maar aan de wederbeleggingsvergoeding, handlichting, een nieuwe hypothecaire inschrijving, …
 
Als je geen specialist bent in hypothecaire leningen, wordt het dan ook erg lastig om deze berekeningen zelf te maken. Laat dit je evenwel niet afschrikken. Maak een afspraak bij een gespecialiseerd kantoor in je buurt  en zij doen met plezier het werk voor jou.
 
 

Herfinanciering hypothecaire lening tarieven

Je kan je hypothecaire lening herfinancieren bij je huidige bankier (waardoor je dus niet van bank moet veranderen) of bij een andere bank. Kies je voor je huidige bankier, dan is de kans groot dat die een minder voordelig tarief zal voorstellen dan een andere bank. Je doet er dus goed aan om ook eens over het muurtje te kijken en eens te gaan horen bij andere kredietgevers.
 
Laat je situatie bekijken door onze specialisten. Zij hebben direct toegang tot de laagste tarieven en kunnen voor jou berekenen of een herfinanciering of herziening interessant is of niet.
 
 

Simulatie herfinanciering hypothecaire lening 

Een simulatie maken van je nieuwe hypothecaire lening is een must. Zo kom je immers te weten hoeveel je elke maand zult moeten betalen eenmaal je lening geherfinancierd is. Je kan zelf zo’n simulatie van je hypotheeklening online maken . Je hebt dan meteen een idee. Maar hou er wel rekening mee dat het niet is dan een richtinggevend bedrag. Jouw persoonlijke situatie kan immers een impact hebben op het tarief, en dus ook op het maandbedrag.
 
Je kan ook vragen aan onze specialisten om voor jou een simulatie te maken voor een herfinanciering van je lening. Maak meteen een afspraak .
 
 

Herfinanciering hypothecaire lening voorwaarden

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om een herfinanciering te krijgen? Wel, die voorwaarden lopen grotendeels gelijk met deze bij het afsluiten van een hypothecair krediet om een woning te kopen. Er wordt gekeken naar je inkomsten, de stabiliteit van je job, andere leningen die je moet afbetalen …
 
Uiteraard hanteert elke kredietverstrekker zijn eigen commercieel beleid, waardoor de voorwaarden kunnen verschillen tussen kredietverstrekkers. Onze medewerkers kennen de principes van heel wat kredietgevers zeer goed en kunnen dus op zoek gaan naar de herfinanciering die het best op jouw persoonlijke situatie aansluit.
 
 

Herfinanciering hypothecaire lening vergelijken

Auxifina werkt als onafhankelijk kredietmakelaar met verschillende kredietgevers en banken samen. Onze mensen kennen dan ook de markt door en door. Zij kunnen voor jou alle voorwaarden en tarieven voor je herfinanciering vergelijken. Zo moet je niet alleen zelf het werk niet doen, maar krijg je ook meteen een voorstel dat optimaal beantwoordt aan jouw verwachtingen en behoeften. Daarbij gaat het niet enkel over het tarief of de looptijd, maar bijvoorbeeld ook over de garanties die je zelf moet geven ...
 
Maak een afspraak bij een kantoor in je buurt  om te praten over een herfinanciering.