Je huwelijk of relatie is op de klippen gelopen. Naast het emotionele aspect is er ook nog een belangrijk financieel luik. Je wil graag de woning die jullie samen kochten zelf behouden en daarom moet je jouw ex-partner uitkopen. Dat kost veel geld en je wil hiervoor een hypotheeklening afsluiten. Waarop moet je dan allemaal letten?
 
Je hebt enkele jaren geleden samen met je partner een huis of appartement gekocht. Op dit moment hebben jullie beslist om uit elkaar te gaan. Jij wil de woning graag behouden, maar dat brengt uiteraard mee dat je jouw ex-partner moet uitkopen. Het spreekt voor zich dat je zo’n grote som geld wellicht niet zomaar tevoorschijn kunt toveren. Een hypothecaire lening kan soelaas bieden. 
 
 

Je ex-partner uitkopen bij een scheiding: hypothecaire lening berekenen

Belangrijk is dat je goed weet hoeveel je in totaal nodig hebt. Dat lijkt op het eerste zicht vrij eenvoudig, maar is het in de praktijk vaak niet. Zo is er niet alleen de uitkoopsom, maar moet je bijvoorbeeld ook rekening houden met de bestaande woonlening die overgenomen moet worden. Dit brengt kosten met zich mee. Onze specialisten rekenen dit alles graag voor je uit, zodat je duidelijk weet waar je aan toe bent.
 
 

Hypotheeklening om je ex-partner uit te kopen: tarieven

Auxifina werkt met verschillende kredietgevers en banken samen, die elk hun eigen tarievenstructuur hebben. Vergeet evenwel niet dat het tarief van je hypothecaire lening belangrijk is, maar niet het enige element dat telt. Je moet in de eerste plaats op zoek gaan naar een hypothecair krediet dat voor jou betaalbaar is en aansluit bij jouw behoeften. Onze specialisten gaan voor jou op zoek naar een krediet dat echt bij je past. Maak meteen een afspraak bij een kantoor in jouw buurt.
 
 

Je ex-partner uitkopen bij een scheiding: simulatie

Als je een hypothecair krediet wil afsluiten, moet je zeker vooraf een simulatie maken. Dat kan je zelf doen online, op voorwaarde dat je al een duidelijk beeld hebt van het bedrag dat je zult moeten lenen. Maak hier een online simulatie van je hypotheeklening. Bedenk wel dat je hiermee enkel een richtinggevend beeld krijgt van je maandlast. Jouw persoonlijke situatie kan hierop nog een impact hebben. 
 
Daarom is het zeker zinvol om een afspraak te maken met onze specialisten. Zij stellen voor jou een gepersonaliseerde simulatie op, zodat je 100% zeker weet hoeveel je moet betalen elke maand en hoe lang. Maak hier een afspraak.
 
 

Hypothecair krediet voor de uitkoopsom van je ex-partner: voorwaarden

De voorwaarden voor een hypothecaire lening bij een scheiding verschillen van kredietgever tot kredietgever. Vaak gaat het om voorwaarden die nauw aanleunen bij de voorwaarden die gelden als je een gewone hypothecaire lening wil om een woning te kopen. Wel zijn sommige banken strenger als een alleenstaande een hypothecair krediet wil. 
 
Onze medewerkers kennen de voorwaarden van onze kredietpartners van naaldje tot draadje en zoeken een oplossing waarbij jij je comfortabel voelt.
 
 

Hypotheeklening om je ex-partner uit te kopen: vergelijken

Eenmaal onze specialisten jouw situatie kennen en al een eerste screening hebben gemaakt van jouw hypothecaire lening, gaan ze op zoek naar een oplossing. Hierbij vergelijken ze de voorwaarden en tarieven van verschillende banken met elkaar.
 
Heb je zelf al een voorstel gekregen van een bank? Loop dan eens binnen om te zien wat we verder nog voor je kunnen betekenen. Maak een afspraak met een kantoor in je buurt.
 
Ontdek de redenen waarom je met een onafhankelijk kredietmakelaar kan werken.