Wil je een nieuw huis of appartement kopen, maar is je huidige woning nog niet verkocht? Dan is een overbruggingskrediet de oplossing. Een overbruggingskrediet zorgt er immers voor dat jij je droomwoning kunt kopen en intussen rustig de verkoop van je eigen woonst kunt regelen.
 
 

Wanneer ga je een overbruggingskrediet aan?

Je huis staat te koop, want je wil een nieuwe woning kopen. Je hebt de opbrengst van de verkoop van je huidige woning nodig om je nieuwe huis of appartement te kunnen betalen. Maar er is een dubbel probleem: de verkoop van je eigen woning sleept wat aan, terwijl je niet de enige gegadigde bent om het andere huis te kopen. Je wordt dus onder druk gezet om snel te tekenen voor de aankoop van het huis of appartement, maar financieel heb je onvoldoende middelen zo lang je huis niet verkocht is.
 
Een overbruggingskrediet, de naam zegt het zelf, geeft je de mogelijkheid om een financieel moeilijke periode te overbruggen. Via het overbruggingskrediet krijg je immers voldoende financiële middelen om je nieuwe huis of appartement te kopen. Op die manier vermijd je dat iemand anders er met jouw droomwoning vandoor gaat.
 
Bovendien koop je jezelf tijd, want je hebt dan de kans om op een rustige manier je eigen woning te verkopen. Zonder overbruggingskrediet ben je misschien geneigd om akkoord te gaan met een veel lager bod dan je eigenlijk zou willen. Je hebt nu eenmaal het geld nodig. Met een overbruggingskrediet sta je niet onder zware tijdsdruk, zodat je een te laag bod ook gewoon kunt afwijzen. De kans dat je dus een correcte prijs krijgt voor je woning, is een stuk groter dan zonder overbruggingskrediet.
 
 

Overbruggingskrediet berekenen

Een overbruggingskrediet berekenen is niet eenvoudig. Je doet hiervoor best een beroep op een specialist . Waarmee moet je immers rekening houden?
 
 
  • Je hebt eerst en vooral een concreet financieel plan nodig, dat becijfert welk totaalbedrag je nodig hebt. Daarbij spelen de aankoopprijs van je nieuwe woning en de verkoopprijs van je huidige woonst een rol. Ook is de vraag hoeveel kapitaal en intresten je nog van je huidige hypotheeklening moet afbetalen.
  • Zodra je weet hoeveel je in totaal nodig hebt, wordt dit bedrag opgesplitst tussen een hypothecaire lening op langere termijn (20 tot 30 jaar) en een overbruggingskrediet (op 6, 12 of 24 maanden).
 
Maak meteen een afspraak bij een kantoor in jouw buurt om je overbruggingskrediet te laten berekenen.
 
 

Overbruggingskrediet tarieven

Het tarief van je overbruggingskrediet speelt natuurlijk een belangrijke rol. Er bestaan uiteraard verschillen tussen de tarieven van meerdere kredietverstrekkers. Auxifina werkt als onafhankelijk kredietmakelaar met verschillende kredietgevers samen en kan je doorheen de mogelijkheden gidsen. Hou er wel rekening mee dat de tarieven voor een overbruggingskrediet doorgaans hoger liggen dan voor een gewone hypothecaire lening.
 
 

Overbruggingskrediet simulatie

Vooraleer je een overbruggingskrediet afsluit, is het noodzakelijk om een simulatie van je overbruggingskrediet te maken. Je hoeft dat niet zelf te doen, onze specialisten doen dat graag voor jou.
 
Maak vandaag nog een afspraak .
 
 

Overbruggingskrediet voorwaarden

Welke voorwaarden hangen er vast aan je overbruggingskrediet? Welnu, die voorwaarden variëren naargelang de kredietverstrekker. Uiteraard speelt ook je persoonlijke situatie een rol. Onze medewerkers luisteren naar jouw verhaal en gaan vervolgens op zoek naar het overbruggingskrediet dat het best aan jouw verwachtingen beantwoordt.
 
 

Overbruggingskredieten vergelijken 

Verschillende voorstellen voor een overbruggingskrediet met elkaar vergelijken is niet gemakkelijk. Het gaat immers niet alleen over het vergelijken van de rentevoeten. Er komt heel wat meer bij kijken. Daarom is het erg nuttig om je hiervoor te laten bijstaan door een specialist . Hij of zij zal het werk uit jouw handen nemen en zelf de vergelijking volledig maken. Op die manier hoef jij je nergens zorgen over te maken en kan je er ook zeker van zijn dat de vergelijking met alles rekening houdt.
 
Heb je zelf al een voorstel van een andere bank op zak of wil je dat wij de voorwaarden van de verschillende banken met elkaar vergelijken, maak dan meteen een afspraak .
 
 

Specialist in overbruggingskredieten

Auxifina is een specialist in overbruggingskredieten. Je vindt hier een Auxifina-kantoor in je buurt . Maak vandaag nog een afspraak .