Jean-Pierre en Marie zijn al jarenlang gelukkig getrouwd. Ze zijn allebei net 60 geworden. Hun gezinswoning is afbetaald en ze verhuren een klein huisje, wat hen maandelijks extra inkomsten oplevert. Ze overwegen om een derde woning aan te kopen, die ze vervolgens ook willen verhuren. Ze wensen een hypothecair krediet aan te gaan, maar dat lukt niet bij de bank. Jean-Pierre en Marie zijn volgens de bank te oud
 
Wat kunnen ze nog doen?
 

Naar een onafhankelijk kredietbemiddelaar

Jean-Pierre en Marie krijgen een tip van vrienden en stappen naar Auxifina, een onafhankelijk makelaar in hypothecaire kredieten. Auxifina werkt met meerdere kredietverstrekkers samen en onze medewerker Fabrice gaat voor Jean-Pierre en Marie op zoek naar een oplossing.
 

Eigen inbreng?

De woning kost € 250.000. Daarvan zouden Jean en Marie € 100.000 zelf betalen. Het resterende bedrag willen ze lenen via een woonkrediet.
 

Terugbetalingscapaciteit

Jean-Pierre en Marie zijn beiden ambtenaren en hebben een mooi loon: Jean verdient € 3.600 per maand, Marie € 3.100. Samen hebben ze dus geen problemen om de maandlast van een hypotheeklening terug te betalen.
 

Wat willen Jean-Pierre en Marie?

Fabrice analyseert de behoeften van het koppel. Daaruit blijkt dat ze deze kans echt willen grijpen en vooral zekerheid wensen. Een vaste rentevoet is dan ook verkiesbaar.
 

Kredietaanvraag

De kredietaanvraag wordt ingediend voor
 
- een woonkrediet ten bedrage van € 150.000
- met een looptijd van 12 jaar
- en met een vaste rentevoet.
 
De kredietgever bezorgt Fabrice al snel zijn akkoord. De akte wordt verleden voor de notaris en Jean-Pierre en Marie zijn tevreden klanten!
 

Wil je meer weten over onze hypothecaire leningen?

Neem dan snel contact met het Auxifina-kantoor in je buurt. Of vul even dit formulier in, het kost je slechts twee minuutjes. Wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak.