Je wil een nieuw huis kopen, maar je huidige woning is nog niet verkocht. Dat bezorgt je stress, want daardoor kan je geen voorschot betalen voor je nieuwe huis en dreig je jouw plannen te moeten laten varen. Geen paniek: een overbruggingskrediet is voor jou de ideale oplossing. Maar waarop moet je dan letten?
 

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet, zoals de naam al doet vermoeden, geeft je de kans om de periode te overbruggen tussen de aankoop van je nieuwe huis en de verkoop van je huidige woning. 
 

Traditioneel overbruggingskrediet via de bank

Ga je naar je bank voor een overbruggingskrediet, dan krijg je een traditionele oplossing voorgeschoteld. Je bank berekent wat er overblijft na de verkoop van jouw huis, hoeveel je nu nodig hebt als overbrugging en wat je binnenkort nodig zult hebben om de aankoop te financieren. De traditionele oplossing van de bank bestaat dan hieruit:
 
  • Je betaalt je huidige hypotheeklening gewoon verder af.
  • Je sluit een overbruggingskrediet af.
  • Je sluit ook een nieuwe hypothecaire lening af om het verschil tussen de aankoop- en de verkoopprijs te financieren.
 
Het overbruggingskrediet wordt afgesloten voor een beperkte periode (doorgaans maximaal zes maanden). Je kan deze termijn verlengen, maar dan betaal je extra kosten. Ook ben je dan terug afhankelijk nieuwe analyse en beslissing van de bank.
 
Je begrijpt dat deze oplossing voor de nodige problemen en stress kan zorgen. Wat als je woning niet tijdig verkocht geraakt? Dat kan ook best gebeuren zonder jouw wil: bijvoorbeeld wanneer je kandidaat-koper geen lening krijgt en daarom moet afzien van de aankoop van je woning … Verre van ideaal dus!
 

Overbruggingskrediet zonder stress bij Auxifina

Bij een onafhankelijk makelaar in hypothecair krediet zoals Auxifina kan je een overbruggingskrediet onderschrijven dat je financieel uit de zorgen haalt en je terug mentale rust bezorgt. 
 
Je geniet van volgende voordelen voor jouw hypotheeklening:
 
  1. Je hebt de keuze tussen verschillende oplossingen bij verschillende kredietgevers.
  2. Je overbruggingskrediet bij Auxifina kan tot 24 maanden lopen. 
  3. Je kan tot 100% lenen van de aankoopprijs van je huis.
  4. Je bent vrij in keuze van schuldsaldo- en brandverzekering.
  5. Je hoeft niet van bank te veranderen voor de domiciliëring.
  6. Je kan nog genieten van onze Batibouw-actie (terugbetaling van de schattingskosten).
  7. Je tekent zonder stress de compomis van jouw nieuwe woning.
 
Je merkt het: redenen genoeg een afspraak te maken in één van onze Auxifina-kantoren. Wacht niet te lang en maak snel een afspraak!