Ahmed en zijn vrouw zijn 25 jaar geleden naar België geëmigreerd. Ze vonden beiden al snel een job en hadden het naar hun zin in België. Enkele jaren terug sloeg evenwel het noodlot toe: door een ongeval werd Ahmed invalide. Dit zorgde voor financiële problemen, met een duurdere hypotheek tot gevolg. Niet bepaald een voordeel. Nog altijd is het elke maand harken om rond te komen. Gelukkig stapt Ahmed bij Auxifina binnen.
 

Duurdere hypotheek, een nadeel dat ook een voordeel is

Als invalide ziet Ahmed zijn inkomen fors terugvallen. Het is niet evident om zijn hypothecaire lening verder af te betalen. Na een tijdje moet hij dan ook een duurdere hypotheek aangaan, om te vermijden dat zijn woning gedwongen verkocht wordt. Het is een zure appel, maar Ahmed bijt door … Toch ziet hij het voordeel ervan in.
 

Weinig financiële ruimte

Ahmed betaalt systematisch zijn maandlast terug, maar financieel blijft het elke maand kantje boordje. Er valt een mailing van Auxifina in zijn bus en Ahmed neemt meteen contact op met het kantoor in Antwerpen. Kunnen onze specialisten daar Ahmed helpen om wat meer financiële marge te hebben?
 

Hypotheekvoordeel: kortere looptijd en lagere maandlast

Jazeker. Onze medewerker Johan analyseert de financiële situatie van Ahmed en stelt vast dat een groot deel van de openstaande schuld geen onroerende bestemming heeft. Anders gezegd, de beste oplossing voor Ahmed bestaat niet in één nieuwe hypotheek, maar wel in een hypotheek met twee voorschotten. Johan dient de aanvraag in bij de kredietgever en die gaat akkoord. Het voordeel voor Ahmed en zijn vrouw bestaat erin dat er een hypotheekoplossing op maat is gekomen. De hypotheeklening wordt verleden bij de notaris.
 

Conclusie

Ahmed heeft nu een hypotheek met een kortere looptijd én zijn maandlast ligt lager dan voorheen. Zo voelen Ahmed en zijn vrouw zich een stuk comfortabeler en hebben ze een hypotheekvoordeel gedaan!
 

Wil jij lenen tegen een lager tarief?

Neem dan contact op met het Auxifina-kantoor in jouw buurt. Onze medewerkers beantwoorden al je vragen.