Anne en Joachim dromen van een eigen huis. In hun buurt komt plots een prachtige woning te koop en de prijs is haalbaar. Althans wanneer het koppel het volledige bedrag, plus de notariskosten, zou kunnen lenen. Maar kan dit wel?
 

Geen eigen inbreng? Vaak geen lening!

Veel banken zijn erg streng bij het beoordelen van hypothecaire kredietaanvragen. Als je niet in staat bent om een belangrijk deel van de aankoopprijs van het huis met je spaargeld te betalen, dan krijg je geen lening. Soms vragen banken zelf een eigen inbreng van 20%.
 
Dat scenario is voor Anne en Joachim niet haalbaar. Ze hebben nauwelijks spaargeld, maar willen toch graag hun droomhuis kopen. Ze kloppen aan bij Auxifina, specialist in hypothecair krediet. Zeker als je een huis wilt kopen en alles wilt lenen. Zelfs de notariskosten.
 

Alles lenen via Auxifina

Onze medewerker Mario gaat voor Anne en Joachim aan de slag. Hij bespreekt hun dossier met verschillende kredietgevers. Als onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire kredieten werkt Auxifina immers met meerdere kredietverstrekkers samen. Dit geeft Joachim, en dus ook Anne en Joachim, toegang tot heel wat verschillende hypothecaire kredietoplossingen.
 
Concreet werkt Mario de volgende oplossing uit:
  • Anne en Joachim sluiten een woonkrediet met onroerende bestemming af voor de volledige aankoopprijs van het huis. Dit krediet betalen ze af op 25 jaar.
  • Daarnaast sluiten ze een hypothecaire lening met roerende bestemming af voor de notariskosten. Die bedragen om en bij € 20.000. De lening hiervoor loopt 10 jaar.
 
Dankzij het werk van Mario kunnen Anne en Joachim zich voortaan eigenaars van hun droomhuis noemen. En dat terwijl ze toch geen eigen inbreng hadden!
 

Wil jij het volledige aankoopbedrag van je huis lenen?

Maak dan een afspraak bij Auxifina. Onze hypotheekspecialisten gaan voor jou op zoek naar de best mogelijke oplossing.
 
PS: De Nationale Bank van België heeft einde 2019 richtlijnen uitgevaardigd die alle kredietgevers (banken, kredietmaatschappijen, verzekeraars,...) moeten volgen. Vanaf 1 januari 2020 mag een kredietgever nog maar tot 90% quotiteit een woonlening toestaan. Dit is 90% van de waarde van je huis. Toch blijven er uitzonderingen mogelijk. maak daarom zeker een afspraak met één van onze specialisten. We analyseren jouw vraag grondig.