Anne en Paul zijn eigenaar van een huis dat grondig verbouwd wordt. Ze hebben vooraf goed becijferd hoeveel de renovatie zou kosten … Althans dat dachten ze. Maar uiteindelijk swingen de kosten de pan uit en blijft er van de oorspronkelijke budgettering niks meer overeind. Moedeloos maken Anne en Paul een afspraak bij Auxifina-medewerker Fabrice.
 

Overstijging van het budget van de verbouwing

Het koppel zag de verbouwing aanvankelijk zeker zitten en vond ook het kostenplaatje best meevallen … maar de koude douche volgde snel. De facturen volgen elkaar snel op en er komen regelmatig negatieve verrassingen op hen af: extra, niet-voorziene werken en dus ook bijkomende kosten. Hun voorziene budget klopt al lang niet meer. Ze gaan lening na lening aan: persoonlijke lening, renovatielening, kredietopening,..
 

Overname van hypothecaire lening

Fabrice stelt vast dat Anne en Paul al verschillende leningen op afbetaling (LOA) lopen hebben. Extra geld lenen via een nieuwe lening op afbetaling (persoonlijke lening of renovatielening) is dan ook geen optie meer. Maar omdat Anne en Paul eigenaar zijn van hun huis, is er nog wel een (hypothecaire) kredietoplossing mogelijk. Door hun hypothecair krediet te herfinancieren en meteen alle leningen op afbetaling te hergroeperen, kan Auxifina het koppel helpen. Zo krijgen Anne en Paul een positief perspectief en kunnen ze verder bouwen aan de toekomst, letterlijk en figuurlijk.
 

Renovatie goed aanpakken door budget te berekenen

De les die je moet onthouden is de volgende: als je verbouwt, zorg dan voor een strikte budgettering. Voorzie ook een buffer voor extra kosten, want die zijn er bijna altijd. En stel duidelijke prioriteiten in je verbouwproces.
 
Onze specialisten kunnen een het budget samen met jou berekenen en een simulatie maken van de financiering van je renovatie: wat is het beste en meest voordelige? Een renovatielening of een herfinanciering van je lopende hypothecaire lening met daarbij het budget voor je verbouwing?
 

Wil je meer weten over onze hypothecaire leningen?

Neem dan snel contact met je Auxifina-kantoor. Of vul even dit formulier in, het kost je slechts twee minuutjes. Wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak.
 
Hier lees je welke documenten je best meebrengt bij je eerste gesprek. Zo kunnen we meteen aan de slag.