Jean Dewael is alleenstaande. Hij huurt al vele jaren een klein huisje op het platteland. Elke maand betaalt Jean 640 euro huur. Jean droomt van een eigen huis. Maar hij denkt dat zijn maandloon van 2.600 euro niet zal volstaan om de maandelijkse aflossingen van een hypothecaire lening te betalen. Hij heeft ook nauwelijks spaargeld opzij staan. Plots komt er een huisje te koop in zijn buurt. Kostprijs: 120.000 euro. Jean wilt 100% van de aankoopprijs ontlenen alsook de kosten. Hij vraagt zich af of dit haalbaar is voor hem. Hij klopt aan bij Auxifina.
 

Hoeveel moet Jean lenen?

Hij belt naar zijn Auxifina-kantoor en doet zijn verhaal aan onze medewerker Johan. Het huis kost 120.000 euro. Daarnaast bedragen de notariskosten en registratierechten nog eens 13.000 euro. Jean zal dus 133.000 euro moeten lenen, omdat hij nu eenmaal geen spaarreserve heeft. Johan gaat meteen op zoek naar een oplossing ...
 

Twee hypothecaire leningen … en toch betaalt Jean evenveel als nu

De oplossing voor Jean bestaat uit twee hypotheekleningen: één voor 120.000 euro voor het huis, en een andere voor de notariskosten en registratierechten van 13.000 euro. Samen zal Jean dus 133.000 euro moeten lenen. Maar wat blijkt? Voor de twee kredieten samen betaalt Jean per maand evenveel als voor de huur van zijn huidige huisje. Voor letterlijk hetzelfde geld wordt Jean van huurder eigenaar!
 

Opgelet, alles lenen is niet evident

Het is zeker niet eenvoudig om de volledige aankoopprijs van een huis én de extra kosten te lenen. Kredietgevers zijn strenger bij dit soort van hypothecaire leningen. Ze zullen jouw mogelijkheden om het krediet terug te betalen zeer grondig controleren. Daarbij checken ze of je nog andere kredieten lopen hebt, je over een stabiel inkomen beschikt en of je nog voldoende marge over hebt om te leven als je een lening moet afbetalen. 
 

Wil je alles lenen? Neem contact op

Neem snel contact met je Auxifina-kantoor. Of vul even dit formulier in, het kost je slechts twee minuutjes. Wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak.
 

Nog meer tips over woonkrediet op Hypotheek.be

Auxifina is dé specialist in hypothecaire leningen en deelt haar expertise in woonkredieten op www.hypotheek.be. Daar vind je alles terug: hoeveel kan je lenenaankoop woning, overbruggingskrediet, je hypothecaire lening als je uit elkaar gaat,... Laat je overtuigen.
 
 
PS: De Nationale Bank van België heeft einde 2019 richtlijnen uitgevaardigd die alle kredietgevers (banken, kredietmaatschappijen, verzekeraars,...) moeten volgen. Vanaf 1 januari 2020 mag een kredietgever nog maar tot 90% quotiteit een woonlening toestaan. Dit is 90% van de waarde van je huis. Toch blijven er uitzonderingen mogelijk. Maak daarom zeker een afspraak met één van onze specialisten. We analyseren jouw vraag grondig.