Zou je graag extra inkomsten genereren onder de vorm van een huurinkomen? Dan is een opbrengsteigendom de ideale optie. Bij Auxifina kan je alvast terecht voor een hypotheeklening op jouw maat.
 
 

Wanneer ga je een hypothecair krediet aan om een opbrengsteigendom te kopen?

Een opbrengsteigendom is een onroerend goed (huis of appartement) dat bestaat uit één of meerdere woongelegenheden die je wil verhuren aan derden. Op die manier krijg je extra inkomsten (opbrengst). Een opbrengsteigendom aanschaffen is dus niet hetzelfde als een buitenverblijf of tweede eigendom kopen. Daar ga je immers zelf van genieten, ook al is het bij een vakantiewoning vaak verbonden aan specifieke periodes. Een opbrengsteigendom verhuur je aan derden. Voorbeelden van een opbrengsteigendom zijn een appartement of een studentenkot.
 
 

Hypotheeklening opbrengsteigendom berekenen

Als je beslist om een opbrengsteigendom te kopen, moet je rekening houden met een aantal kosten
 
  • kosten die gepaard gaan met de aankoop
  • kosten verbonden aan het afsluiten van een hypothecaire lening.
 
 

Hypothecaire lening opbrengsteigendom tarieven

De tarieven voor een hypothecair krediet om een opbrengsteigendom te kopen, liggen doorgaans wat hoger dan de traditionele hypothecaire lening voor een eerste woning. Maar maak je geen zorgen: het blijft allemaal nog redelijk betaalbaar en je hoeft geen schrik te hebben voor woekertarieven. Auxifina werkt met verschillende banken samen en kan zo de beste tarieven voor jou garanderen. Dit zijn de voordelen om beroep te doen op een onafhankelijk kredietmakelaar.
 
 

Hypothecaire lening opbrengsteigendom simulatie

Als je weet hoeveel je nodig hebt, dan kan je online al een simulatie maken van je hypothecaire lening om een opbrengsteigendom te kopen. Je geeft het kredietbedrag en de looptijd in, en meteen daarna weet je al hoeveel je per maand moet betalen. Hou er wel rekening mee dat dit maar een simulatie is. Zo kan je persoonlijke situatie nog een impact hebben op het finale tarief. Maak daarom zeker een afspraak om je dossier te bespreken en, als het gesprek positief verloopt, alles voor te bereiden om een krediet aan te vragen.
 
 

Hypothecaire lening opbrengsteigendom voorwaarden

De voorwaarden die gelden als je een hypothecair krediet wil afsluiten voor een opbrengsteigendom zijn bijna dezelfde als bij een gewone hypotheeklening om een woning aan te kopen. Denk maar aan de voorwaarden inzake terugbetalingscapaciteit (hoeveel kan je elke maand zonder veel problemen terugbetalen), leefoverschot (het bedrag dat je overhoudt na betaling van je leningen), …
 
Wel zijn er grote verschillen op het vlak van de quotiteit (het bedrag dat je maximaal kunt lenen) en de eigen investering die je doet. Breng je zelf geld in, dan staan banken positiever tegenover je kredietaanvraag. Sommige banken maken ook een onderscheid naargelang het gaat om je eerste opbrengsteigendom of niet. 
 
Je merkt het: een hypotheeklening afsluiten voor een opbrengsteigendom is niet altijd even eenvoudig. Maak een afspraak met één van onze specialisten in hypothecair krediet, en zij helpen je verder. Ze gaan op zoek naar de beste oplossing voor jou en maken een gepersonaliseerde simulatie. Heb je nog bijkomende vragen, dan geven zij met plezier een antwoord.
 
 

Hypotheeklening opbrengsteigendom vergelijken

Beslis je om een kredietdossier samen te stellen en een kredietaanvraag in te dienen, dan zullen onze medewerkers eerst de mogelijkheden op de markt nagaan en de voorwaarden voor je vergelijken. Zij zullen altijd op zoek gaan naar een oplossing waar jij je goed bij voelt. Maak gerust een afspraak.