Julie en Marc zijn eigenaar van een gezinswoning. Ze willen deze grondig verbouwen, maar hebben nog een hypotheeklening en twee bijkomende kredieten lopen. Wat is er voor hen mogelijk?
 

Een verbouwing van 100.000 euro

Onze Auxifina-medewerker Alexander verwelkomt het koppel in zijn kantoor in Luik. Julie vertelt hoe de vork in de steel zit. De woning van Marc en Julie kan een stevige opknapbeurt gebruiken. Julie en Marc willen dit grondig aanpakken en hebben bij verschillende aannemers offertes opgevraagd. Het totale kostenplaatje voor de renovatie bedraagt om en bij 100.000 euro. De bouwvergunning is intussen geregeld.
 

Kunnen we nog geld lenen als we nog een lening hebben lopen?

Enkele maanden geleden hadden Marc en Julie echter al een lening op afbetaling (LOA) afgesloten, alsook een kleine kredietopening. Ook het hypothecair krediet voor hun huis loopt nog. Welke kredietoplossing is er nog mogelijk, vragen ze zich af?
 

Maandelijkse inkomsten

Samen verdienen Marc en Julie om en bij 4.400 euro netto per maand. De twee overige leningen (LOA en kredietopening) zijn goed voor een maandelijkse aflossing van zowat 800 euro. 
 

Houd het betaalbaar en leefbaar

Alexander begint te rekenen en overlegt met Marc en Julie. Zij hebben nog een hypothecaire lening lopen en als de nieuwe lening van 100.000 euro erbij zou komen, dan zouden Marc en Julie toch de riem serieus moeten aanhalen. Op deze manier is het allemaal nog wel betaalbaar, maar boeten ze in aan levenskwaliteit.
 

Herfinanciering bestaande hypothecaire lening 

Onze hypotheekspecialist maakt een simulatie waarbij de bestaande hypothecaire lening overgenomen wordt en samen met het budget van de verbouwing, gefinancierd wordt in een nieuwe hypothecaire lening. Hiermee blijft alles betaalbaar … en ook leefbaar. Marc en Julie vinden dit de ideale oplossing.
 

Auxifina screent de markt van hypothecaire leningen

Alexander neemt contact op met meerdere kredietverstrekkers en vindt een oplossing één van onze kredietpartners. Die bank zal het bestaande hypothecaire krediet van Marc en Julie herfinancieren en tevens het extra budget voor de werken en notariskosten voorzien. Er wordt gekozen voor een 3+3+3-accordeonkrediet met een looptijd van 25 jaar.
 

Voordelen van een hypothecair krediet met formule van accordeon

Een accordeonkrediet zorgt ervoor dat de looptijd van je krediet ingekort kan worden als de rentevoet daalt en verlengd kan worden als de rentevoet stijgt. Op deze manier blijft het maandbedrag altijd hetzelfde en kom je niet voor verrassingen te staan. Marc en Julie stappen alvast gelukkig en optimistisch het kantoor uit, uitkijkend naar het resultaat van hun verbouwing binnen enkele maanden.
 

Meer weten over onze hypothecaire leningen?

Neem dan contact met het Auxifina-kantoor in je buurt. Of vul even dit formulier in, het kost je slechts twee minuutjes. Wij contacteren je dan binnenkort voor een afspraak.